Ideell for lek i parken hele dagen med offentlig toalett

Lekeplasser er ofte verdsatte samlingssteder for barn og deres foreldre. Med et offentlig toalett i nærheten kan besøkende oppholde seg der hele dagen.

Offentlig toalett lekeplass

Offentlig toalett ved lekeplassen - verdsatt innslag

Å henge på lekeplassen er en enkel måte for barnefamilier å tilbringe tid med hverandre på. Når sola titter fram på våren, fylles kommunenes leke- og parkområder raskt med både barn og voksne.

Lekeplass med toalett

Men for å kunne være ute lenge med små, trenger du toalettfasiliteter og et sted å skifte bleie. Stadig flere kommuner oppdager fordelene ved å supplere leke- og parkområder med offentlig toalett. Og det trenger faktisk ikke være veldig dyrt. Den siste tiden har Danfo levert flere mindre toalettbygg til kommuner, nettopp til bruk på lekeplasser, til Familieromtoalettet som er utviklet for barn og familier og egner seg utmerket til lekeplasser.

Eksjö tilrettelagt lekeplass for funksjonshemmede og kjøpte et offentlig toalett

I Eksjö hadde for eksempel publikum i flere år krevd et offentlig toalett nær sentrum. Da byens populære lekeplass ble bygget om og tilrettelagt for funksjonshemmede, kjøpte de også en Tetragon 100, Danfos minste variant.

– Fra starten av så vi for oss et av Danfos større bygg, men da det ikke passet inn i budsjettet, begynte vi å se på billigere alternativer, sier Lucia Botero Hoyos, arkitekt i Eksjö kommune, og fortsetter: – Vi valgte en basismodell, og mot en mindre sum kunne vi få malt døren oransje, velge trepanel på fasaden og supplere med sedumtak. Det ble en rimelig måte å lage et vakkert bygg som passet inn i miljøet – vi sa hvordan vi ville ha det og Danfo ordnet det.

Takket være en smart plassering mellom lekeplassen og feriestedets boulebane, og også i nærheten av Eksjö sentrum, betjener bygget nå et stort antall små, store og eldre besøkende. Det offentlige toalettet brukes mye og settes stor pris på av beboerne, sier Lucia Botero Hoyos.

Offentlig toalett lekeplasser

Familieromtoalettet- - prikken over i-en på lekeplassen

Toalett og sklie deler lekeplass

Familieromtoalettet er Danfos offentlige toalett som er utviklet med og for barn og deres familier. Dette vil du merke både i utformingen og planløsningen. På selve toalettområdet finner du en ekstra vask, toalett og håndtørker i barnestørrelse. Planløsningen er godt dimensjonert slik at du får plass til barnevogn – alt for å gjøre det enklere for barnefamilien. Selvfølgelig er det en plass tilpasset RWC.

Toalett lekeplass

Noe barn og også voksne setter pris på er designet både innvendig og utvendig som kan tilpasses lekeplassens tema. La lekeplassens morsomme tema også prege det offentlige toalettet, da får du en lekeplass med prikken over i-en.

Toalett designet med motiver inne etter lekeplass

Toalett utformet med motiver ute etter lekeplass

Ta kontakt med Roger hvis du vil vite mer om offentlige toaletter på lekeplasser