Inkluderende og tilgjengelige offentlige toaletter ved stranden

Västerås nyoppførte friluftsbad Lögastrand har på kort tid blitt et viktig favorittsted for beboerne. Med et offentlig toalett fra Danfo har friluftsbadet også alle nødvendige fasiliteter.

Strand supplert med offentlig toalett

Sanddekte Lögastrand ved Mälaren i Västerås ble anlagt så sent som i 2014. Tredekk, badestrender og rekreasjonsmuligheter gjør den til en oase for både Västerås-innbyggere og besøkende. Takket være den store interessen for området ble ideen om å supplere strandens tilbud med et offentlig toalett snart reist.

Offentlig toalett ved stranden

 

Lars Wiberg, som er bygartner i Västerås by og styrer nybygg i et offentlig utemiljø, begynte å undersøke markedet og oppdaget snart Danfos produkter.

– Det var viktig for oss å ha et stabilt bygg med en utforming som smeltet inn i omgivelsene. I tillegg trengte vi et helhetlig konsept hvor drift og vedlikehold av toalettet skulle inngå, og selvfølgelig en løsning som var innenfor det fastsatte budsjettet, sier han.

Design som harmoniserer og kjønnsnøytrale handikaptoaletter

Danfo var den leverandøren som best kunne oppfylle kravspesifikasjonen, og i samråd med bygningsavdelingen ble et bygg spesialdesignet for formålet. Med trefasade harmonerer toalettbygget godt med den tilstøtende kaffeserveringen og iskremkiosken. At bygget inneholder tre kjønnsnøytrale handikaptoaletter i stedet for normalstore toaletter og urinaler gjør det også unikt på innsiden.

– Vi tok hensyn til synspunktene vi fikk fra publikum og tegnet toalettene ut fra dem, sier Lars Wiberg.

Ytterligere etableringer av offentlige toaletter fra Danfo i byen Västerås er nå under planlegging. Først og fremst ved Bondtorget i sentrum av byen.

TRENGER DU OGSÅ ET OFFENTLIG TOALETT VED EN STRANDEN? TA KONTAKT MED