Gjenbrukt offentlig toalett i Katrineholm

Sveaparken er Katrineholm kommunes største og mest besøkte lekeplass. Det har blitt renovert i etapper og har blitt et populært reisemål. Med et høyere besøkspress økte også behovet for offentlig toalett.

Ny vannlekeplass er installert, lekeplassen har utviklet seg og blitt større, parken har fått sandvolleyballbaner, belysning for aking og nå sist et offentlig toalett anskaffet fra Danfo.

I anskaffelsen tok vi kontakt med tre leverandører som måtte svare på forespørselen vår. Vinneren i anskaffelsen ble Danfo, som kunne tilby et gjenbrukt toalettbygg, sier Håkan Stenström, som er prosjektleder i infrastruktur i Katrineholm kommune.

Återanvänd offentlig toalett vid lekplats2.jpg

92,5 % resirkulert materiale på et offentlig toalett

På toalettet i Katrineholm kunne Danfo gjenbruke 92,5 prosent av vekten på det offentlige toalettet. Katrineholms Kommun valgte ny fasadefarge, la til vannuttak og sykkelpumpe samt noen mindre oppgraderinger.

– Sluttresultatet er en bærekraftig løsning gjennom gjenbruk, samtidig som vi får et robust bygg som tåler det offentlige miljøet det er i. Et bygg slites ikke ut på fem år – kan det gjenbrukes, la oss gjøre det, sier Håkan Stenström.

Återanvänd offentlig toalett vid lekplats.jpg
Å tenke på nye måter

Hva tenker du om at så mye materiale kan gjenbrukes?

– Det er klart det føles bra. Samtidig er det en tankevekker til ettertanke: Hva annet kan vi gjenbruke og hvordan kan vi tenke på nye måter? I dag selger vi allerede produkter, verktøy og andre ting som vi ikke lenger bruker, så de får leve av. Men det er mer å gjøre, sier Håkan Stenström, som avslutter med:

– Å gjenbruke materialer og produkter på nye måter gjør en forskjell både på kort og lang sikt og er viktig for oss i vårt arbeid med å utvikle kommunen vår og for å nå FNs verdensmål i Agenda 2030.

Återanvänd offentlig toalett vid lekplats1.jpg

Foto: Josefin Lundin, Katrineholms kommun

Fakta om Sveaparken:
Du finner Sveaparken i nærheten av Kullbergska sykehuset i Katrineholm. Her ligger Katrineholm kommunes største og mest besøkte lekepark med flere spennende offentlige kunstverk, en splitter ny vannlekepark og sandvolleyballbane og små skogsområder for eventyr og lek. Om vinteren blir parken et samlingspunkt rundt akebakken, som er opplyst og passer for både små og store akekjørere.

JOBBER DU OGSÅ AKTIVT MED BÆREKRAFTSPØRSMÅL OG AGENDA 2030? KONTAKT OSS SÅ KAN VI FORTELLE DEG MER OM VÅRT ARBEID.