Komfortabelt og vakkert i naturnære Oslo

Oslo Kommune, Norge

I den seneste tiden har flere av Oslo kommunes rekreasjonsområder blitt oppdatert med moderne toaletthus. Kombinasjonen av vakker natur og gode bekvemmeligheter passer dagens menneske perfekt.

Oslo kommune er ikke bare en storby, men har også mye vakker natur. Friluftsområdene lokker hvert år mange tusen besøkere til å gå tur, mosjonere og sosiale aktiviteter.

Under de seneste åren har Danfo blitt valgt som leverandør til flere av disse stedene. Blant annet til Sognsvann, Hovedøya, Håøya i indre Oslofjord, samt i Østmarka.

Etableringene innebærer en stor oppgradering av besøksmålenes standard. På flere av steder har man tidligere vært henvist til en utedass, hvilket har gjort at mange valgt å benytte skogen isteden.
Nå finnes isteden toppmoderne toaletter som har kontinuerlig renhold og som oppfyller både komfort- og hygienekrav. Husene er dessuten designet for å passe inn i omgivelsene. På Sognsvann, for eksempel, går fasaden i naturfarger og taket er et sedumtak med utvalgte vekster.

– Vi har fått meget gode tilbakemeldinger fra både Oslo kommune og deres besøkere etter at vi installerte disse anlegg, sier Vidar Edvardsen, daglig leder Danfo Norge.

De gode tilbakemeldingen synes også i statistikken – under de ni første månedene i 2017 ble anlegget på Sognsvann besøkt 75 700 ganger.

– Alle disse plassene er meget populære og toaletthusene gir derfor en stor merverdi for de mange besøkende, sier Vidar Edvardsen.

Under 2018 planlegges det ytterligere to hus til Oslo kommune, i friluftsområder utenfor sentrumskjernen. For fremtiden ser Vidar Edvardsen også muligheter for å kunne bidra med toaletter på leke- og skateparker i sentrale områder.

– Et lettstelt toaletthus av god kvalitet og design øker attraktiviteten på alle utendørs samlingssteder, sier han.