Offentlige toaletter på rasteplasser i Norge

Statens Vegvesen, Rasteplasser Norge

Langs Norges veier samles biler, bobiler, kunst, design og arkitektur i en fantastisk symbiose. På utvalgte steder langs norskekysten – fra sør til nord – har arkitekter og kunstnere utviklet installasjoner som føyer seg inn i landskapet. En installasjon er tilbakevendende og er plassert i rasteplasser – nemlig offentlige toaletter

Norge är fantastiskt och dess rastplatser hjälper dig att uppleva naturen.jpg

 

18 nasjonale turistveier

Norge har 18 nasjonale turistruter som strekker seg over 2.136 kilometer – hvor du kan ta en biltur blant fjorder, fjell, fosser og isbreer. Her finner du veier med det lille ekstra da norsk arkitektur og design forgyller reisen. Fra fantastiske utsiktspunkter, fantastiske konstruksjoner til uvanlige rasteplasser og offentlige toaletter.

Myrkdalen bjuder på fantastiska vyer.jpg
 

Offentlige toaletter i egg!

Danfo har fått i oppdrag å utvikle offentlige toaletter som skal bygges inn i egg. Disse toalettene vil være plassert på gjestehavnen Bankløkka, Horten Havn (Kommune). Ideen og designet til disse offentlige toalettene er fra Spir Arkitekter AS.

-Dette er et kjempeflott prosjekt og vi er glade for å være en del av dette gjestehavnprosjektet, sier Vidar Edvardsen, Daglig leder i Danfo AS.

Noen av våre favorittrasteplasser og utkikkspunkter med utformede offentlige toaletter

Oscarshaug – Her kan du se ut mot Hurrunganefjellene og du får en storslått utsikt, med det ikoniske fjellet Store Skagastølstind.

Mefjellet - Midt på fjellplatået ved Storevasskrysset finner du Mefjellet rasteplass.

Flotane - Etter endeløse stigninger fra havet til fjellet er det først når du kommer til toppen ved Flotane på Aurlandsfjellet at du virkelig føler at du er «på toppen». Rasteplassen med benker og servicefasiliteter får all sin strøm fra solcellepaneler, og kombinerer dermed skjønnhet, funksjon og miljøvennlighet.

Selvika - Rasteplassen minner om en intrikat betongskulptur, med en landgang som svinger ned til grillplassen på stranden. I dette området finnes også kulturminner og relikvier fra bosetninger fra yngre steinalder og fra samisk kultur.

Flydalsjuvet - Denne rasteplassen ligger nær den bratte fjellsiden innerst i Geirangerfjorden og er et av mange steder som byr på spektakulær utsikt over fjorden. Herfra kan du se den 1.502 meter høye Laushornet-toppen og den 1.629 meter høye Eidshornet-toppen. Gammelt tømmer med århundrer på halsen ble brukt i byggingen av servicebygget og informasjonsstedet. Utsiktsplattformen ved Flydalsjuvets ravine er utformet med et øvre og nedre nivå forbundet med en gangvei.

Vatten och skog i symbios längs Vestnes.jpg

Bobil og besøke en rasteplass?

Å ta med bobilen for å oppdage Norge blir mer og mer vanlig. Husk at rasteplassene er gratis å bruke, men at det i noen tilfeller er totimersregel for bilister. Dette er forskjellig fra rasteplass til rasteplass.

Längs Voss vägar finns offentliga toaletter.jpg

Her kan du lese mer for å planlegge din reise: Restips Norges nationella turistvägar

Ønsker du også å plassere et offentlig toalett på en rasteplass, se våre alternativer her:  Offentliga toaletter

Vil du vite mer om toaletter på rasteplasser? Ta kontakt med Roger