Kongelig offentlig toalett ved norsk nasjonaleiendom i Bergen

Bergen, Norge

Når det skal oppføres nye bygninger i anrike miljøer kreves det ekstra mye av eksteriøret. I den vakre parken Gamlehaugen smelter Danfos spesialdesignede bygning inn på en meget flott måte.

Offentlig toalett designet sammen med Kongelig Hoff og Satsbygg

Hjertet av Gamlehaugen er selvfølgelig den offentlige parken og den sobre eiendommen som omtales som Slottet av Bergenserne. Her har kongefamilien sin offisielle residens når de besøker Bergen.
Rundt Gamlehaugen løper en vakker park i engelsk stil. Parken med inntilliggende badeplass er åpen for besøkere og brukes flittig som rekreasjonsområde.

Danfo leverte en Tetragon 110 med Sedumtak og Danfo360s Drifts- og vedlikeholdsavtale. Utforming/eksteriør ble gjort i samarbeid med det Kongelig Hoff og Statsbygg. Fasaden på det offentlige toalettet er dekket med grålakkert bul-plater i rustfritt stål og lakkerte aluminiums-dører. Ledig/opptatt indikasjon med led-lys i dørhåndtakene og utebelysning i form av downlights i takfoten.

På tre av sidene er det montert espalierer for klatrevekster.

I 2016 feiret Kongeparet 25 år som regenter og i juni inviterte Kongeparet til en hagefest og da var et offentlig toaletthus fra Danfo på plass.