Snart innvies familieromstoalettet – der barnas behov står i sentrum

At alle skal føle seg trygge og komfortable med toalettet i det offentlige rom er en selvfølge for oss i Danfo. Derfor har vi sammen med Helsingborg kommune utviklet familieromstoalettet, et offentlig toalett som er utviklet slik at både barn og voksne kan oppleve et positivt toalettbesøk.

I en undersøkelse gjort av Helsingborg by, ble det oppdaget at barn ofte ikke føler seg trygge ved å gå på offentlige toaletter. Barna fortalte at høye vasker, tunge toalettdører, håndtørkere som hørtes skummelt høyt ut og uklare låsemekanismer i toalettet gjorde opplevelsen negativ. I samarbeid med Helsingborg kommune besluttet vi derfor å utvikle et offentlig toalettbygg som er helt tilpasset barnas behov. Sammen ønsket vi å skape en morsom og trygg opplevelse for barn, samtidig som vi var med på å gjøre oppholdet i byen mer tilgjengelig for barnefamilier.

DSC_6049.jpg

Et offentlig toalett tilpasset for barn 

Resultatet ble familieromstoalettet, et toalettbygg utstyrt med ekstra vask, toalett og håndtørker i barnestørrelse. Fliser, paneler og fasade er dekket av behagelige motiver - tilpasses ut fra ønsket tema og bybilde. Det er også plass til barnevogn inne på toalettet, og bygget er utstyrt med dørautomatikk og albuekontakt for å gjøre det enkelt å åpne og lukke døren.

Snart invigs familjerumstoaletten - youtube.PNG

Helsingborg by installerer for tiden sine to første familieromstoaletter med dinosaur-tema og dyretema. Disse vil bli innviet i begynnelsen av juni i løpet av H22. Inne på sebratoalettet i Dockanparken blir barna møtt av alle slags dyr på savannen og kan bli overrasket over å finne både tigerspor og elefantskitt på gulvet. Vi i Danfo tar konseptet videre og tilbyr nå kommuner rundt om i landet å tilpasse sentrum til alle innbyggeres behov. Vi ser frem til flere spennende samarbeid og er forventningsfulle til hvordan vi kan designe det neste lekne toalettet.

For mer informasjon om vårt familieromstoalett kontakt: