Hyrtoaletten AB kjøper Nordic Toilet

Uten toaletter ville vi ikke hatt noen arrangementer. Men det er ikke bare toaletter som er nøkkelen til vellykkede konserter og idrettsarrangementer – men langsiktige relasjoner med høyt engasjement og fokus på både kunder og sluttbrukere. For å styrke tilbudet om problemfrie arrangementer har Hyrtoaletten AB kjøpt opp selskapet Nordic Toilet og er nå størst i Sverige på portable toalettløsninger.

Konserter, løpeløp, kulturarrangementer og andre arrangementer er avhengig av tilgjengeligheten av offentlige toaletter. Men det er uholdbart å installere permanente toaletter alle steder et arrangement kan holdes. Og det er her utleietoalettet tar ut sin fulle rett.

Löplopp kräver hyrtoaletter

– Det må være en mulighet for besøkende til å dekke sine menneskelige behov. Og så er det ikke tilgang på vann og kloakk overalt. Med bærbare toaletter er den integrert og forbruker 10-20 liter vann per 1000 besøkende. Sammenligner du med et spyletoalett som krever 6000 liter vann for samme antall, er dette en utrolig ressursbesparelse, sier Pia Arvidsson, administrerende direktør i Hyrtoaletten AB.

– Mange arrangører ser på toaletter som et nødvendig onde og noe som må stues bort. Men det er heller slik at det er noe av det viktigste på et arrangement. Det er helt umulig å gjennomføre noen form for arrangement hvis det ikke er toaletter, sier Patrik Ekman, gründer og administrerende direktør i Nordic Toilet. 

Langsiktige relasjoner for vellykkede arrangementer

Hyrtoaletten AB ble grunnlagt i 1993 og har vært eid av Danfo AB siden 2018. Målet siden oppstarten har vært å, fremfor bare å tilby en toalettløsning, yte en tjeneste. Og den tjenesten i dag gjennomsyrer hele virksomheten og er nøkkelen til deres suksess.

Hyrtoaletten är med i planeringsstadiet för ditt evenemang eller festival

– Vi skaper langsiktige relasjoner med våre kunder og tar en aktiv rolle allerede i planleggingsfasen. Vi deltar i diskusjonene for å kunne se hvordan et arrangement utvikler seg fra år til år, hva som kan gjøres for å optimalisere flyten og hvor mange toaletter som trengs og hvor de må stå. Noen steder ser vi at toalettvogn er et bedre alternativ og andre steder urinaler. Dette har resultert i at våre kunder vet at de får et bekymringsfritt arrangement med full drift og service fra start til slutt. Og det spiller ingen rolle om vi trengs for en dag eller i flere uker, sier Pia Arvidsson.

Hyrtoaletten kjøper Nordic Toilet

2022 er et spennende år for Hyrtoaletten, som ekspanderer ved å kjøpe Nordic Toilet med alle bærbare toalettenheter og deres kundebase. Nordic Toilet ble grunnlagt for 10 år siden og har i likhet med Hyrtoaletten fokusert på å tilby en god opplevelse, ikke bare for sine egne kunder, men også for sluttbrukeren.

Nordic Toilet förvärvas av Hyrtoaletten som blir marknadsledande på Hyrtoaletter i Sverige

– Da vi startet ønsket vi å ta livet av de tre største banneordene om bærbare toaletter. At de var mørke, sprutet ned med urin, spesielt herrenes, og de luktet vondt. Så vi installerte lys, utvidet tilbudet til å inkludere urinaler og sørget for at alle toalettene våre luktet sitron. Forretningsideen vår gikk som smør i solskinnet. Og det er fordi vi tenker mer på de som faktisk skal bruke toalettet, enn de som skal leie det, sier Patrik Ekman.

Utleie toaletter fra nord til sør

Med oppkjøpet vokser Hyrtoaletten nå til å bli Sveriges største aktør innen utleietoaletter med 4000 toalettenheter. Og at det er nettopp Nordic Toilet og Hyrtoaletten som gjennomfører denne handelen er ikke helt uforutsigbart.

– Historisk har vi jobbet ganske likt, kundefokus og god service har vært veldig viktig for oss begge. Det blir en spennende vår og sommer, og det føles utrolig viktig å gjøre det riktig slik at alle blir fornøyde. Nå vil vi kunne utvide tilbudet vårt og nå ut til arrangementer i hele Sverige. Med enda mer utstyr, allerede utplassert fra Luleå i nord til Malmø i sør, sier Pia Arvidsson.

– Nordic Toilet har vært min baby og mitt livsverk. Så det føles så fint at det er nettopp Utleietoalettet vi selger til. De har lang erfaring, men vi har også hele tiden antatt at vi ikke har vært konkurrenter. Vi har jobbet som kollegaer og jobbet sammen mange ganger. Derfor føles det så rett i hjertet at det er Pia som skal fortsette å utvikle og forvalte det vi har bygget opp, sier Patrik Ekman.  

Hyrtoaletter redo för uthyrning till evenemang och festivaler

Danfo-konsernet styrker sin markedsledende posisjon

Gjennom Hyrtoalettens oppkjøp av Nordic Toilet styrkes Danfo-gruppens strategisk viktige ben med bærbare toalettløsninger.

– Oppkjøpet styrker vår markedsledende posisjon og vi vil i likhet med andre produktområder fortsette å lede utviklingen mot stadig sikrere og sirkulært bærekraftige produkter. Utleietoalettet drives av folk med stor kunnskap og et fantastisk engasjement for å hjelpe våre kunder å nå frem til vellykkede arrangementer. Service og kvalitet er alltid i fokus hos Hyrtoaletten og dette er også karakteristisk for Nordic Toilet. Oppkjøpet gir oss forutsetninger for fortsatt ekspansjon i hele Sverige og i Norden, sier Jonas Olsson – administrerende direktør i Danfo.

Tryggere arrangementer med utleie av toaletter

Konserter og andre kulturarrangement skal være en morsom og minnerik opplevelse – og ikke minst trygt. Utleietoalettet så et behov for å styrke kvinners sikkerhet i forbindelse med kulturfester, hvor de adskilte toalettområdene ofte skaper problemer. Løsningen ble et helt nytt produkt på toalettmarkedet.

 Lapee är en urinoar för kvinnor vid evenemang och festivaler

– Jenter har dessverre hatt dårlig tid på tidligere arrangementer med gutter som klemmer seg inn på toalettene, spesielt når alkohol har vært involvert. Derfor utviklet vi Lapee, et urinal for kvinner. På denne måten kan vi lettere dele toalettområdene med urinaler, en for kvinner og en for menn, og gjøre arrangementene tryggere. Den ble brukt under Roskildefestivalen 2018 med positive resultater så det blir spennende å se hvordan den blir mottatt i fremtiden, sier Pia Arvidsson.

En sommer full av arrangementer – og utleietoaletter

Pandemien satte hele arrangementsverdenen i karantene og med den alle selskapene som lever av den. Nå som restriksjonene er opphevet, lengter alle igjen – artister så vel som besøkende. Og det betyr full rulle for Hyrtoaletten.

Bröllop kan ha behov av toaletter

– Det føles kjempebra og takket være oppkjøpet har vi enda større mulighet til å jobbe med flere arrangementer og skape langsiktige relasjoner rundt om i landet. Og en spennende effekt av pandemien er at vi ser et enda større behov for hygieneløsninger. Tilgang til toaletter øker muligheten for å vaske hender og dermed unngå smittespredning, sier Pia Arvidsson.

Fremtidens behov for portable toalettløsninger

Nå står arrangementer, friidrett og konserter for døren. Og for Hyrtoaletten har sesongen allerede startet med Gøteborgsvarvet tett fulgt av H22 City Expo. Men det har blitt skapt nye markeder under pandemien hvor behovet for utleietoaletter har vært stort.

Hyrtoaletten på plats med toaletter på Göteborgsvarvet (Löplopp)

– Etter hvert som flere og flere har temmet seg under koronaen, har det blitt et økt behov for toaletter i parker, friluftsområder, svømmebassenger, golfbaner, padlebaner og utekafeer. Nå venter en spennende sommer og enda flere nye spennende oppdrag, avslutter Pia Arvidsson.

Toalett / Urinoar för kvinnor på ett evenemang eller festival

Vil du vite mer om Hyrtoalettens oppkjøp? Ta kontakt med Danfos administrerende direktør Jonas eller Hyrtoalettens administrerende direktør Pia

Jonas Olsson

Administrerende Direktør