Toalett tilrettelagt for tilfluktsrom & krisesituasjoner

Å ha tilgang til toalett er livsviktig – og kanskje enda mer dersom vi er i en krisesituasjon. Men tilgang til elektrisitet og vann er ikke selvinnlysende i tilfelle en naturkatastrofe, krise, eller hvis du er langt utenfor sivilisasjonen eller i et krisesenter. Pacto er toalettet som fungerer helt uten strøm og vann og er klart til bruk umiddelbart etter en enkel installasjon.

Siden oppstarten har Pacto-toalettet fått en gitt plass i sommerhytter så vel som i katastrofeområder, under militære øvelser, tilfluktsrom og på ekspedisjoner i ekstremt klima. Pacto fungerer som et vanlig toalett. Forskjellen er at skyllingen gjøres ved hjelp av en tynn folie som dekker toalettskålen. Folien kapsler inn avfallet og gjør toalettet helt luktfritt, hygienisk og lett å tømme.

Pacto - Toalett for tilfluktsrom

En hygienisk toalettløsning for krisesituasjoner

Den enkle toalettløsningen har løst et stort problem og brukes nå over hele verden. For når det ikke er tilgang til avløp for å bli kvitt avfall fra toalett, må det løses på en annen måte.

– I tillegg til å være en opplagt løsning for sommerhytter og båter, er den solgt til blant annet Japan, som klargjør akuttmottak for å håndtere humanitære situasjoner og naturkatastrofer. Flere organisasjoner i blant annet Frankrike og Sveits bruker dem til å bygge flyktninganlegg rundt om i Europa, sier Ronny Säteraas, ansvarlig for Pacto i Danfo.
 

tilfluktsrom toalett

– Det som gjør det så opplagt for krisesituasjoner er at det er enkelt å transportere og lagre, enkelt å montere og kan brukes direkte uten å måtte kobles til verken strøm- eller vannnettet. Du kan stort sett pakke den ut på plenen og begynne å bruke den, sier Jonathan Bogren, markedssjef i Danfo.  

Pacto - et smart toalett for tilfluktsrom

De siste årene har vi blitt minnet om at vi også kan bli utsatt for kriser i Sverige. Vi forbereder oss på å håndtere samfunnskriser både som følge av rådende klimaendringer, og på grunn av den økende frykten for krig.

– Bruk av toaletter er raskt i ferd med å bli et helseproblem i katastrofeområder. Ved å kapsle inn avfallet etter hvert toalettbesøk og mate på ny spylefolie, garanterer Pacto-toalettet at hvert besøk er hygienisk og rent, sier Jonathan Bogren.

Pacto - Toaletter for tilfluktsrom

– Pacton ville vært en utmerket løsning som toalett for blant annet våre tilfluktsrom. Takket være den enkle mobiliseringen kan du enkelt justere hvor mange som trengs og installere dem direkte uten rørleggere og elektrikere. Når beholderen er full kaster du det innkapslede avfallet, helt uten at det lukter eller kommer i kontakt med noe annet, sier Ronny Säteraas. 

Enkel å vedlikeholde og varer i 100 år

Det enkle designet gjør at Pacton har svært få deler som kan gå i stykker. Og det er det som gjør at den varer år etter år. 

– Annenhvert år må man smøre enkelte deler og det er enkelt å gjøre selv. Og ved vanlig bruk er det i grunnen ingenting som kan gå i stykker. Det varer i 100 år. Skulle du noen gang få behov for å bytte ut en del, så finnes alle reservedeler, vanligvis gjennom forhandlere og du bytter dem også selv. Dette er også en fordel med Pacto som toalett i et tilfluktsrom, sier Jonathan Bogren.

Vil du vite mer om Pacto og dens bruksområder? Ta kontakt med Roger