Familieromtoalett – inkluderende, innbydende og tilgjengelig for hele familien

Barn opplever et offentlig toalett på en helt annen måte enn voksne. Derfor har vi i samarbeid med Helsingborg by utviklet familietoalettet – et offentlig toalett tilpasset barn og deres behov.

Hva skiller familietoalettet fra et vanlig offentlig toalett?

Ekstra vaskeservant, toalett og håndtørker i barnestørrelse

Et toalettbesøk skal være enkelt og praktisk. I stedet for å tilpasse barna til miljøet, for eksempel ved å bruke krakk, tilpasser vi miljøet til barna.

Fliser, paneler og fasader dekket av glade motiver som kan tilpasses med ønsket tema

Barn skal oppleve toalettbesøket som noe trygt og morsomt. Et toalett med spennende temaer vekker nysgjerrighet og skaper en innbydende atmosfære gjennom motiver barna kjenner igjen.
Danfo Tetragon Familjerum Dockan_0674.jpg

Sitteplass for barn

Mens resten av familien utretter sine behov, bytter bleie på babyen eller pakker om i vognen, er det alltid en egen plass til barna.

Barnevognparkering på toalettet

Det skal være lett for hele familien å gå på toalettet. Barnevogn hører med på turer med små barn og må være lett tilgjengelig. Derfor har den en selvfølgelig plass på toalettet.


Dørautomatikk og albuekontakt for lettvint åpning og lukking av døren

Barn skal føle seg trygge på at det er lett å gå inn på toalettet og ut igjen. Og med smarte løsninger i tillegg reduserer vi spredningen av bakterier, smuss og virus.

Familietoalettet kan plasseres i tilknytning til lekeplasser, midt i byen eller i et naturområde. Vil du skape en bedre besøksopplevelse for barna i din kommune?
Prat med en toalettekspert


Danfo Tetragon Familjerum Dockan_0672.jpg

 

Historien bak Familieromtoalettet

Vi bygger offentlige toaletter med fokus på tilgjengelighet, trygghet og bærekraft. I Helsingborg ønsker man å utvikle byen i en mer barnevennlig retning. For å lykkes må man lytte til barna og handle ut fra deres behov og ønsker. Vi slo oss derfor sammen med Helsingborg by for å videreutvikle en idé vi hadde om et toalett med vekt på barns brukeropplevelse. Gjennom intervjuer med barn og familier i Helsingborg har vi identifisert problemer, tanker, ideer og mulige løsninger for familietoalettet. Prosjektet er en del av H22, som arbeider for å knytte sammen, utvikle og løfte frem nye ideer som kan være med på å gjøre Helsingborg til en smartere og mer omtenksom og bærekraftig by med høy livskvalitet for alle – også i fremtiden.